Alman Dili Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Elemanı Arş. Gör. Rahim Şentürk COST Çalışma Grubuna Kabul Edildi

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü Alman Dili Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretim elemanı Araş. Gör. Rahim Şentürk, Avrupa Birliği (AB) tarafından fonlanan “Orta ve Doğu Avrupa Dillerinde Çok Dilli Deyim Yapıları” başlıklı COST aksiyonuna Çalışma Grubu üyesi olarak kabul edildi.

COST, ortak ülkelerden sınırlı sayıda araştırmacının yer aldığı ve 34 ülkeden araştırmacı ve uygulayıcılardan oluşan bir proje olarak, Almanya Martin Luther Üniversitesi'nde Prof. Dr. Katrin SCHLUND ve Hırvatistan Osijek İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi'nde görev yapan Prof. Dr. Vladimir KARABALIĆ tarafından yürütülmektedir.

Proje, Trakya Üniversitesi'nin uluslararasılaşma vizyonuna önemli bir katkıda bulunacak. Araş. Gör. Rahim Şentürk, bu proje kapsamında deyimlerin dil eğitimine nasıl entegre edileceğini ve bu alanda yapılan uygulamaların nasıl paylaşılacağını yönlendirecek. Aynı zamanda, dil eğitim materyallerinin geliştirilmesi için çeşitli etkinlikler düzenleyerek, dilbilgisel zenginliklerin öğrencilere etkili bir şekilde aktarılmasına katkıda bulunacaktır.

Resim
Bu içerik 22.12.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 11 kez okundu.